Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2007 15:49 - Следва /Next/ - САЩ, 2007 г.
Автор: trapped Категория: Забавление   
Прочетен: 1843 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 17.08.2007 14:46


Режисура: Лий Тамаори
Участват: Никълъс Кейдж, Джулиан Мур, Джесика Бейл
Времетраене: 96 мин.

User Rating: 6.2/10 (11,149 votes)

image


Това е следващият от поредицата високоскоростни екшъни с участието на Никълъс Кейдж, чийто участия в „Скалата”, „Въздушен конвой” и „Змийски очи” го наредиха с Арни, Слай и Брус сред класиците на жанра. Тук героят на Кейдж демонстрира изумително тъпа прическа, лесна влюбчивост и паранормални способности. Последното е на път да го вкара в някое от досиетата Хикс, защото дарбата му да вижда бъдещето е нюхната от печена агентка, на която Скъли не може да стъпи на малкото пръстче. Обстоятелствата са форсмажорни, защото френско-говорящи терористи подготвят внезапен ядрен удар и ситуацията клони към положение, както се казва.

Филмът е динамичен и съдържа някои интересни хрумвания, но финалът ще разочарова голяма част от публиката. Шит е с конците от гащите на сценаристките баби, а шевовете са през сантиметри.

Иначе има няколко радостни за окото каскади и хубава мацка, която по всички правила на жанра се появява още в началото в секси облеко, а някъде по средата на филма го съблича. Кейдж помага. След това едни лоши момчета я обличат в динамити и експлозиви, които накрая пак съблича през сълзи. Ник Кейдж пак помага.

 Продукцията е доста по-евтина от предишните от серията, а и Джери Брукхаймър го няма този път. Няма и помен от мащабността на „Скалата”, или от култовите диалози в „Конвоя”. Личат си някои досадни дупки в сценария и неединомислия. Може би сценаристите не са били в много добри отношения, когато са писали сценария, а най-вероятно дори не са си говорели. Героят на Кейдж може да вижда точно 2 мин. и 16 сек. в бъдещето, но накрая се оказва, че като си затвори очите и се съсредоточи – може много повече. Цял Кашпировски става. Саруман. Ванга пасти да яде. И даже не го боли главата, само започва да гледа отнесено. И още повече, че дори да вижда в бъдещето 2 минути напред, едва ли е такъв интелект, че да помни с точност от стотни от секундата кой дънер откъде е минал и кой куршум къде ще удари. Обобщено казано – измислена работа. За радост на децата. Филмът не забравя да напомни колко лошо и гадно изглежда ядрената експлозия, и как всички ще станем на прахчета за секунди ако не внимаваме.





Тагове:   Next,


Гласувай:
0



1. cvetka - :)
01.07.2007 19:02
е тфа филмче е много готино :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trapped
Категория: Забавление
Прочетен: 312002
Постинги: 92
Коментари: 219
Гласове: 921
Архив