Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2006 19:50 - Новият свят (САЩ)
Автор: trapped Категория: Изкуство   
Прочетен: 2127 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 23.05.2007 11:00


Режисура: Терънс Малик
Година: 2005

image

Ако сте свикнали да гледате филми, за да ви е интересно –  откажете се от този. Но ако обичате да ви говорят за света, живота, любовта и войната на фона на класическа музика – това е ФилмЪТ за вас, вие сте "космически" човек. Ние, обикновените киномани трудно търпим нечии размисли в продължение на 30 минути.  Динамиката тук е нулева.  Философите да пляскат с ръце, а ние - неразбиращите ще се бием по челата и ще си викаме  "Бреееей колко добре го казаха това!"
Става въпрос за неразбориите между местните туземци и пришелците през 17-тия век на териториите на днешна Вирджиния. Има и любов в умерени и не чак толкова умерени дози.  Общо казано, нали? То е защото целият филм е някак общ.
Не знам кой е казал, че Терънс Малик е капацитет в областта на режисурата, но това, което ме подразни в „Тънка червена линия” (koйто все пак беше доста добър филм) – същото го има и тук. Да ми говори някакъв индианец на непознат език в продължение на минути, не ми се вижда особено интригуващо преживяване, поне на мен. Е, определено не може да се отрече, че човекът си има стил. Прави по един филм на 8-10 години, но никакво развитие. Същата мудна, накъсана, отнесена и по философски скучна "одисея". Има отвратителния навик да привлича апетитни имена в каста и да им намира дребни ролички за по 5-6 минути. Още помня как един от любимците ми – Уди Харълсън се самоутрепа по най-балъшкия начин с една граната още в началото на "Тънка червена линия" и после се налагаше да слушам повествувателните речи за житието на американския войник цели 2 часа. И то в изпълнение на друг мой любимец – Шон Пен.
Силните страни: операторът се е справил много добре. На Колин Фаръл му отива да се прави на пич. Не е Мел Гибсън, но може и да стане ако избягва да играе  Александър Велики пак. Местната Покахонтас е сладурана, aма май някой я е бил много лошо през устата по време на снимките. Иначе костюми, грим, сценография - всичко е добре изпипано, само да не беше смахнатият стил на Малик и блудкавият монтаж.
За любителите на бойните сцени има няколко, но сте виждали доста по-добри още преди 11 години в Смело сърце.


Тагове:   новият,


Гласувай:
0



1. chilly - Малик или го харесваш или го мразиш. ...
01.09.2007 13:53
Малик или го харесваш или го мразиш.
Малик не можеш да го сбъркаш.
Колин Фаръл е дебил. Може да изиграе убедително само размазана мишка.
Големият плюс на филма както винаги е Бейл.
Малик има и добри попадения като цяло. Той е просто малко по-различен и това не е основателна причина да му покажеш вълчия билет като некадърник.
цитирай
2. trapped - Може да не е некадърник, но стилът му ...
01.09.2007 15:30
Може да не е некадърник, но стилът му е арогантен и определено не ми допада. А дървената философия, която се лее от филмите му си е направо непоносима. Имам усещането обаче, че именно тя му е донесла доста хубави критики, изходящи от разни снобски настроени капацитети. Сега съм приготвил някакъв негов стар филм с Гиър да видим дали винаги е бил толкова зле или просто е деградирал.
цитирай
3. chilly - badlands е добър. виж профила му в ...
01.09.2007 18:05
badlands е добър.
виж профила му в майспейс
мисля, че ще те подразни още повече.
))) определено си го е писал сам, не е PR.
просто виж в сърча на myspace.com terrence mallick
цитирай
4. trapped - http://www. imdb. com/title/t...
02.09.2007 00:47
http://www.imdb.com/title/tt0077405/

Имах предвид това. Бедлендс съм го срещал по тракерите, ама не го намирам в момента. ако попадне, ще го гледам да видим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trapped
Категория: Забавление
Прочетен: 312057
Постинги: 92
Коментари: 219
Гласове: 921
Архив