Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2007 10:29 - Адвокат на дявола /Devil's advocate/ - САЩ, 1997 г.
Автор: trapped Категория: Забавление   
Прочетен: 8847 Коментари: 12 Гласове:
1

Последна промяна: 17.08.2007 14:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Режисура: Тейлър Хакфорд
Времетраене: 144 мин.
Участват: Киану Рийвс, Ал Пачино, Чарлийз Терон, Кони Нилсен
Разпространява: Александра филмс
Imdb: User Rating: 7.1/10 (45,190 votes)

image

 "Адвокат на дявола" е филмът, който окончателно наложи Неговото присъствие в американската кино-действителност. Впоследствие настъпи истински потоп от продукцийки, в които основна роля заеха всякакъв род Изкушители, Лукави, Демони, Сатанаили, Луцифери, Зли духове и всякакви подлежащи на спешен екзорсизъм изчадия. След Де Ниро („Ангелско сърце”) и Пачино – в този филм, в ролята на дяволи се превъплътиха множество доказани и недоказани артисти, сред които Гейбриъл Бърн, Руфъс Сюъл и дори Елизабет Хърли.  Равносметката показва, че Той вече е доста популярен. За Него се знае, че носи „Прада”, богат е, може да има всяка жена, обича да се вселява в деца или бебета, не се разсейва лесно, мързелив е и обича леснинките. Има извратено чувство за хумор и дори носи на майтап. Никога не лъже, но който има вземане/даване с Него - винаги остава излъган.

 В този филм Лукавият е обладал не особено перфектното тяло на Ал Пачино. На топа на устата  е поставен младият и амбициозен адвокат Кевин Ломакс (Киану Рийвс), чиято леко глуповата физиономия и неадекватни маниери идеално се вписват в персонажа на излъган и преебан човек. Освен изпълнението на Пачино, другото наистина добро е на никому неизвестната по онова време в киното Чарлийз Терон. Истинска наслада за всеки садист е да гледа как сексапилната и отворена русокоска изкрейзва безнадеждно в хода на мувито. Още по-трагична е съдбата на горкия Кевин, който може само да седи и да гледа отстрани събитията, все едно сам той е зрител.

 Филмът съдържа и разни философски напъни, отнасящи се до морала на адвокатите и това как живеят и богатеят като паразити, благодарение на хорските слабости, но това не е нищо ново. Грехът ги бил обладал, алчни били, суетни били, похотливи били, завиждали. Те били силните на века, приспособени към адската действителност и трупащи дивидентите от нея. Продукти на еволюцията от една страна и на моралния упадък – от друга. какво откритие, направо нямам думи.

 Основната част от екшъна е дело на Пачино, който завърта цялата интрига във филма, сякаш само за кеф. Целта на Сатанаила всъщност се оказва доста коварна – Той иска да създаде свое поколение, пробутвайки замайващата си щерка (Кони Нилсен) на Кевин. Въпросният, обаче е влюбен в гаджето си, която е на път да стане невинна жертва в глобалната битка между Доброто и Злото. Адвокатът не се дава лесно и в отчаяните си опити да се противопостави дори посяга на себе си, посредством не особено ритуално самоубийство. Такива номерца обаче при Дявола не вървят.

 Продукцията е пипната много добре откъм сценография, а има и някои монолози на Пачино, които стават за наизустяване. Действието тече гладко, има и приятни за окото гледки за женолюбците. Музиката не е особено запомняща се, но в сценария има няколко момента, които къртят, например сцената в метрото. Козът на филма естествено е изпълнението на Пачино, без когото този филм би бил само посредствен опит за религиозна пропаганда и трън в гащите на папата.



Тагове:   адвокат,


Гласувай:
1



1. pongo - Да,
08.08.2007 10:57
една от добрите роли на Пачино. Щото да си бъдем откровени той има и много плачевни роли.
цитирай
2. milionche - Ал Пачино
08.08.2007 11:09
НЯМА "плачевни роли"- в грешка си, pongo. Виж за Киану Рийвс това може да се каже спокойно...
Благодаря ти, trapped, филмът е класика...Поздрав,
цитирай
3. thomas - @pongo
08.08.2007 11:26
Много те моля, изброй бързо 3 плачевни роли на Пачино. Без Ocean's 13 :-)
цитирай
4. sehera - с всичко съм съгласна, само с едно не ...
08.08.2007 11:26
с всичко съм съгласна, само с едно не съм - дяволът не носи прада. защо да го лишаваме от вкус.
поздрави. )))
цитирай
5. candy - Филмът е страхотен!
08.08.2007 12:22
Харесва ми това, че зрителя има възможността да види адвокатската действителност. :)
цитирай
6. pongo - milionche, Thomas,
08.08.2007 12:24
Веднага ги посочвам: 1. The Recruit (забравих как го бяха превели на български) с Колин Фарел - с нищо незпомнящ се шпионски трилър, в който Пачино го раздава лош. 2. "Хората, които познавам" - бозава драма - в която Пачино е направо сянка на себе си. 3. С което трябваше да започна :), "Жега". В "Жега" преиграва дори повече от Том Круз в който и да е филм на Том.

Естествено, в "Белязаният", "Кръсникът", "Симон", "Усещане за жена", че дори в "Инсомния" е брилянтен.
цитирай
7. thomas - @pongo
08.08.2007 12:28
На това му се казва въпрос на вкус :-)

За мен Жега е много добър филм и още по-добра роля на Пачино, за "Хората, които познавам" даже не съм чувал (виновен), а в The Recruit също се представя доста добре, особено предвид не особено забележителния сюжет. И все пак за мен филмчето ставаше. По-скоро имам забележки към прехваления The Departed като филм изобщо.

А любимата ми негова роля наистина е в "Белязания".
цитирай
8. pongo - ама Пачино
08.08.2007 12:38
май не играе в The Departed...
цитирай
9. thomas - Аууу, грешка! ;-)
08.08.2007 12:47
Извинявам се - вярно, че беше Джак Никълсън там... Някак си отидох с голямата кошница за този филм и после така исках да го забравя, че съм успял ;-)
цитирай
10. santiago - Браво за поста!
08.08.2007 14:02
"Адвокат на дявола" е наистина класика. И най-добрия филм за дявола, който съм гледал. Мен най ми харесва сцената накрая, когато Киану отива при Пачино да го убие...там и текста е най-силен...Дявола(Пачино) там в тази сцена ме накара да се замисля за някои неща! Супер филм!
цитирай
11. viovioi - *
08.08.2007 14:50
И на мне ми харесва! В някои филми американците си показват не само къщите, колите и жените ,а този е един от тях..
цитирай
12. pongo - А коя е
08.08.2007 15:32
най-добрата книга за дявола? Фауст? Безспорно е, че най-добрата песен за дявола е Sympathy for the devil на Rolling Stones
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trapped
Категория: Забавление
Прочетен: 310898
Постинги: 92
Коментари: 219
Гласове: 921
Архив