Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2007 12:19 - Влакът - Беглец /Runaway Train/ - САЩ, 1985 г.
Автор: trapped Категория: Забавление   
Прочетен: 5280 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 17.08.2007 14:41


Режисура: Андрей Кончаловски
Участват: Джон Войт, Ерик Робъртс, Ребека де Морни
Времетраене: 111 мин.
User Rating: 7.2/10 (5,020 votes)

image
    

    Едва ли има кабеларка в България, по която "Влакът - беглец" да не е прибягал, редом до десетките евтини продукцийки, въртящи се там. Едва ли има телеман, който да не е засичал кадри от него, докато е прехвърлял програмите в търсене на нещо свежо. От гледна точка на любителите на затворническия жанр, този филм е неразделна част от всяка уважаваща себе си колекция,  в което има  много резон, ако се имат предвид качествата му.

  Колосалната фигура във филма е бруталният и безчувастен затворник Мани  (супер-ултра-мулти-мега-хипер-турбо-джъмбо-добро изпълнение на Джон Войт). Той е един от най-запомнящите се образи, които някога ще видите на кино. Напълно прецакан от съдбата човек, със значителна физическа сила и стоманена воля, пред когото изпечени рецидивисти дрискат в гащите. Мани е истински магнит за неприятности, което му е спечелило един сериозен проблем и един дивидент. Проблемът е, че началникът на затвора Франк (Кайл Хефнър), в пристъп на желание за себедоказване, счита Мани за свой пръв враг и всячески се опитва да го пречупи, резервирайки му постоянно място в карцера. Затова пък затворниците го боготворят. Нулевият му късмет го е превърнал в хищник, за когото светът е опасна и неприятна джунгла. В главата му има необмислен план за бягство, а в сърцето му - самородна злоба. Мани няма намерение да помага на никого, но и през ум не му минава да търси помощ. Той е озверял и студен, точно като влака, на който ще се качи. И също като него - няма да се спре пред нищо.

    Контрастът между уморения от битки Мани и другият силен образ - на младото, глупаво боксьорче Бък (Ерик Робъртс), изпъква все по-силно в хода на филма. Двамата успяват да избягат от пандиза, но не и от лошия си късмет. Те решават да се скрият на неуправляем влак, който тъкмо поема последния си курс през студената пустош на Аляска. Хрътките се впускат в преследване, което ще доведе до решителен сблъсък на финала. Звярът ще ревне, но дали ще се събуди човека? Драматичното пътуване изважда най-хубавото и най-лошото у героите наяве, а чистата и необуздана злоба на Мани в крайна сметка става ключ за изхода от желязната гробница.

   За хубаво или за лошо, във "Влакът-беглец" всичко е много сурово, но не и свежо. Сурови герои, сурови условия, суров филм. Дори Ребека де Морни са я изстискали от сексапил и са я превърнали в някаква подивяла от безпокойство женица, с трескав поглед и крайна решителност. Има някакъв фризер, в който са поставени героите, в очакване на дълбокото замразяване. Внушението е  силно, ролите са изиграни със страст, а музиката допълва идеално стерилната картинка.


 



Тагове:   train,   беглец,


Гласувай:
1



1. zabylgarite - Това е
08.12.2009 10:59
това е велик филм.
Джон Войт голямо изпълнение,много голямо.
цитирай
2. zabylgarite - А коментара
08.12.2009 11:07
към филма твой ли е? Ако е твой -само адмирации.
Много точно описание.Точно докрай.
Поздрави.
цитирай
3. анонимен - :-)
12.09.2010 21:07
филма е класика , впечатляващ и покоряващ и запомнящ се , препоръчвам
цитирай
4. анонимен - Get up to 100000 forum backlinks with our xrumer blast & massive traffic
18.02.2012 02:13
Most powerful&cost effective SEO and website traffic service in world get up to 100’000 forum backlinks now! Get great online web traffic using best backlink blast available. We are able post your custom message up to 100’000 forums around the web, get insane amount of backlinks and incredible targeted web traffic in shortest time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trapped
Категория: Забавление
Прочетен: 312067
Постинги: 92
Коментари: 219
Гласове: 921
Архив