Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2006 19:57 - Помни Титаните (САЩ)
Автор: trapped Категория: Изкуство   
Прочетен: 1510 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 23.05.2007 10:33


Година:2000
Режисура: Боз Якин

image

Не че филмът е нещо особено, но винаги около тези филми ще има солидно число  "вдъхновени" от идеята за величието на човешкия дух. Както и други едни: уморени от клишета. Та "титаните" аз ги помня най-вече с лошо. Истината е, че филмът използва само най - добрите рецепти, а не всички такива. Третира непозната за нас тема - расовите междуособици.
Има го камъкът в прозореца на негъра, дискриминацията, новия човек в града и т. н.  Но филмът не се спира дотук. За останалата, неклиширана част, той ползва най-изтърканото от друг жанр - спортните филми.  Внушава ти как, видиш ли, трябва да се борим за победата със зъби и нокти и ти тъпче главата с американската идея за това "как се калява стоманата".
Ами както всяка стомана - с бой!  Не знам защо батко Дензъл е участвал в това слабоумие - може в един момент да е останал без оферти или менаджера му да е загубил на покер с продуцентите.  А от него се очаква повече, колко Оскари му станаха? Отначало с "Величие" ни убеди, че негрите могат всичко, после с "Малкълм Х" ни показа, че могат и повече от "всичко". Е, айде стига вече де. Може да са много добри ръгбисти и бегачи, ама в плуването хич ги няма. И изобщо: к"ъв е тоя Боз Якин, че почна и режисьорски версии да прави?
И понеже се отплеснах, а историята не ми се разказва ще кажа, че Дензъл  Уошингтън все пак си струва да се види - изпълнението му е на ниво, както обикновено. Има доста излишна драма във филма, който си е спортен. Мен не можа да ме разчувства, но вярвам, че ще има впечатлени - на тях бих казал следното: гледайте "Всяка една неделя" на Оливър Стоун.  Е там вече е тежката америкън-футболна артилерия. Големият ПАРЕН ЧУК. Тия тука, от"де и да ги погледнеш, са си аматьори.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kozmomafa - iskam................
14.12.2006 22:08
da ti kaja 4e 6tom si, si slojil snimka 4ak na4i ni6to ne staa ot teb tap cais da ti eba maikata.Kvi sa tiq filmi za koito pi6e6.Na nikoi ne my pyka za tva kvo misli6 i koi film ti haresva.Da ti .........................
цитирай
2. анонимен - Hmm
14.12.2006 23:13
ti pyk za6to re6i, 4e na nikoi ne mu puka? Na men ideqta mi haresva i 6te 4eta tezi kino pregledi :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trapped
Категория: Забавление
Прочетен: 311950
Постинги: 92
Коментари: 219
Гласове: 921
Архив