Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2006 19:24 - Обратна тяга (САЩ)
Автор: trapped Категория: Изкуство   
Прочетен: 1056 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.05.2007 10:56


Година:1991
Режисура: Рон Хауърд

image

Този филм е същински рай за подпалвача, ужас за разсеяната домакиня, оргазъм за пиромана и прилив на здрав разум за дечицата, които обичат да си играят с кибритчето на тати. Не знам каква е била средната температура, в която е работел операторският екип, но се съмнявам, че е имало оплаквания от зиморничавите.
Съвременна, мъжка приказка, за върховете, които достига човек в една професия и бездните, в които потъват отношенията му с неизчерпаемата ценност - семейството. Макар и с криминални нотки за вкус,  този филм си е чиста семейна драма .Без редовните за жанра лиготии, без досадните майки, без "другите сестри". Само с един строг баща, упоменат между началните надписи. Оттам нататък следват криволичещите и съревнователни отношения между двама братя, практикуващи една от многото опасни, мръсни и неблагодарни професии на този свят.
Загубили баща си още като деца Стивън (Ръсел) и  Брайън (Болдуин), са свикнали  сами да се оправят от малки. Стив се е грижил за братчето си съвестно и е направил не една жертва заради него. Но идва ден, когато Брайън решава да тръгне по осеяният със сажди път на баща си и брат си. Зачислен към участъка на Стив, той трудно понася новобранския си статус. Стивън пък се чуди как да го изрита от участъка, защото не може да го гледа колко слаб пожарникар е. Докато конфликтите между двамата се разгарят, в града се разгарят разни други неща - например къщите и най-вече телата на една определена финансова групичка, занимавала се доскоро с разпределение на бюджетни средства, предназначени за Чикагския Файър Департмент. С две думи пушек се вдига. Дори опитният следовател и специалист по пожари Сянката (Де Ниро) не знае какво става в града.  Ключовият въпрос бива повдигнат от белокос затворник-пироман  (Д. Съдърланд), а именно: кой не обича огъня?...




Тагове:   Обратна,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trapped
Категория: Забавление
Прочетен: 312061
Постинги: 92
Коментари: 219
Гласове: 921
Архив